tiistai 24. tammikuuta 2012

Sytytit sydämeni sikarilla - eli miten valokuvaaja valitaan!

Morsiamen päätös ottaa valokuvaajan valinta omille harteilleen ei ehkä ollut se odotetuin tai edes fiksuin, ainakaan paperilla. Sulho on sunnuntaikuvailija ja muutenkin meistä se esteettisesti lahjakkaampi. Mutta niin vaan päätin, että kuvaaja on hankittava ja sittenhän se oli hankittava. Heti.

Kuvaajaetsinnän aloitin tietysti Googlen ja Naimisiin.infon avulla. Varteenotettavia kuvaajia löytäessäni katsoin tietysti ensimmäisenä läpi hääaiheiset kuvat. Hehkuuko morsian onnesta? Onko kuvaaja onnistunut vangitsemaan hetkiä, tunteita, tunnelmia? Ovatko kuvakulmat jännittäviä, erilaisia, oivaltavia, ehkä jopa yllättäviä?

Halusin löytää kuvaajan, joka vangitsee filmille sielun. (En vaan nyt voi puhua kovalevyistä. Sori. Joo, joo, eihän kukaan filmiä käytä, mutta kovalevylle vangitsemisesta on aiheen vaatima runollisuus nyt niin kaukana, että sellaista puhetta en nyt suostu käyttämään. Nih!) En etsinyt pelkkää kauneutta, vaan kuvia, joista tulee sellainen tunne, että kuvan kautta opit tuntemaan kuvan ihmisiä tai osaat kuvitella tapahtuman tunnetta ja tuoksua (taas ne tunteet ja tuoksut! sori!).

Sulho asteli elämääni todella yllättäen. Ja sama toistui valokuvaajan kohdalla, Se Oikea iski yllättävällä tavalla:


V-P Kangas

Haistan sikarin katkerankiehtovan tuoksun. Tunnen savun kitkerän hyväilyn. Näen, kuinka sikarin sytyttänyt herrasmies nostaa katseensa, toinen kulma kohonneena, luoden hänelle huvittuneen, ehkä hieman ilkikurisen ilmeen. Ja hän puhaltaa savun hävyttömästi, flirttaillen suoraan kohti minua.

Enempää ei tarvittu. Ei hehkuvia morsiamia, ei upeita kirkkokuvia. Ei hääpaikkoja kaikessa loistossaan, ei riemuntäyteisiä tansseja. Vain tuo mies ja tuo sikari ja tiesin, että minun on saatava tämä kuvaaja.


V-P Kangas
Tuon morsion ilme kuvastaa samankaltaista iloa ja riemua, mitä minä tunsin kun löysin meille Täydellisen Kuvaajan!

Hääilomme ikuistaa siis V-P Kangas.

V-P Kangas

V-P Kangas

V-P Kangas

V-P Kangas
V-P ehdotti tapaamista ennen varsinaisen päätöksen tekemistä, ja niinpä me kahvittelimme omaperäisesti kauppakeskus Sellossa. Ja kun upeiden kuvien takaa paljastui vielä mahtavampi tyyppi niin sehän oli siinä! Taisimme jutella läpi kaikki mahdolliset lapsuudesta ja pohojammaalaasista aina siihen itse asiaan, eli häihimme. V-P:n seurassa juttu luisti ja aika riensi! Joten niinpä meillä sitten oli valittuna valokuvaaja, jo viime vuonna! Ja tiedän, että olemme onnistuneet saamaan kuvaajan, joka saa varmasti jokaisen juhlavieraan rentoutumaan ja unohtamaan kameran ja turhat pönötykset eivät pääse pilaamaan hääkuviamme! Älä silti huoli, V-P, emme me ole sinulle mitään yhdistettyä kuvaus- & stand up -keikkaa suunnitelleet! :D Olet vaan niin mahtava, että rentoutat ihmiset ympärilläsi pelkällä olemuksellasi!

Suosittelen! :D Niin ja kuulkaas vielä, kanssahääsuunnittelijat: siinä missä useammatkin suomalaiset hääkuvaajat ovat päässeet jäseniksi WPJA:iin (Wedding Photojournalistic Association), niin V-P on Suomen AINOA AGWP:n jäsen! (The Artistic Guild of the Wedding Photojournalist Association). Ja tuohon joukkoon päästäkseen pitää siis osata ottaa paitsi upeita, myös taiteellisesti ansiokkaita kuvia! NIH! :D Kyllä tätä sokeaa taidetolloa onnisti! Ei vain silmillä, vaan sydämellä!


V-P Kangas


Tässä siis vain pienen pieni näyte V-P:n mahtavista kuvista. Lisää löytyy V-P:n sivuilta, blogista ja Facebookista. Niin ja reilun puolen vuoden kuluttua myös meidän hääalbumistamme! :D


http://vpkangas.com
http://vpkangas.com/blog
http://www.facebook.com/vpkangasphotography

3 kommenttia: