keskiviikko 11. tammikuuta 2012

The right time to panic would be about now. Or yesterday.

picatan kanssa olemme viime... aikoina vuorotellen panikoineet enemmän tai vielä enemmän. Eilen olin Stockalla aivan muissa asioissa, kun päätin pistäytyä seiskan tylliosastolle ottamaan ensikosketusta hääkenkiin.The Bridal Blog


Mitään järjetöntä valikoimaa ei ollut tarjolla. Yhdetkään kengistä eivät edes kuiskineen nimeäni, eikä ilmassa ollut minkäänlaista kemiaa. Sitkeänä tyttönä päätin kuitenkin antaa muutamille kengille tilaisuuden.

Vetäisin jalkaani ensimmäisenä peep-toe platformit. Koko oli 40, eli normaalia sievää 41-kanoottia hieman pienempi. Kantapäällä oli tilaa järkätä bileet ja kutsua muitakin kantapäitä mukaan kun taas varpaat punkivat joukolla siitä valtavasta kärkirei'ästä pihalle. Not my kinda look.

Seuraavana kokeilin maltillisemmilla koroilla varustettuja peruspopoja. Jälleen kerran kantapäällä olisi ollut biletilat, mutta varvaspolot rusentuivat päällekkäin. Ja nämä olivat kokoa kanootti. NEEEEEEEXT!

Sitten kokeilin todella matalia, kärjestä hieman leveämpiä satiinikenkiä. Sama ongelma kuin edellisissä, vaikka koko oli nyt 39.5. GRRRRR!

Viimeisenä kokeilemani kengät onnistuivat painamaan varpaita hieman aiempia erilaisella, mutta yhä kivuliaalla tavalla. Kantapäällä oli kivaa.Elodie

Okei, vartaloni on mallia päärynä. Ja kun sanon päärynä, en todellakaan tarkoita mitään "saattaa sen vyötärön nyt hyvässä valossa erottaa kun tarkkaan katsoo" -mallia. We're talkin' PEAR here! Eli takapuolta ja reittä noin kolmen keskivertonaisen verran, kun taas vyötärönympärys on sitä yhden naisen perusmallia. Eikä mikään mekko tahdo istua. Siksi nyöritettävä hääpuku oli ihan ehdottomasti se ainoa vaihtoehto.

Mutta että jalkani toistavat kropan mallia noin täydellisesti? Nauhakengät häihin?

Kaikki popot olivat Rainbow Clubin mallistosta. En siis talsi alttarille sateenkaarissa, se on varmaa!

Paniikissa lähdin juoksemaan läpi Stockan normikenkäosaston, Aleksin 13:n, Zion, Rizzon, Halosen, ties mitä muuta. (Saatoin kiljua juostessani. Jos pilasin iltasi, anteeksi!) Ja mitä löysin? Arvaatte varmasti. MUSTAA!!! PALJON mustaa! (Niin ja upeat, superhalvat nahkaiset ylipolvensaappaat. Eikö ne pidäkin ostaa kun hääkenkiä ei löydy? Pitäähän? :D)

Mistä siis OIKEASTI saa SOVITETTAVIA ja Morsiolle sopivia kenkiä? Tavallaan tuo perinteisten hääkenkien (tai ainakin niiden Rainbow Clubin popojen) sopimattomuus ei nyt ole ihan niin kamala asia. En välttämättä halua satiinikenkiä. Ja Stockan ystävällinen, ihana myyjä kertoi myös, että vaikka ne toki voidaan valkaista kirkkaanvalkoisiksi, saattavat erityisesti mahdolliset laskos- ja saumakohdat jäädä epätasaisiksi. Jei. Not. Onko kukaan testannut valkoiseksi värjäämistä? Onko värjättävissä kengissä vähemmän murhanhimoisia malleja? Onko missään värikkäämpiä kenkiä tarjolla? :S

Paniikki.

p.s.

Googlatkaa sanat "Bride panicking" kuvahaulla. Minä sain tulokseksi myös kenkiä. Lukeeko google ajatuksia?

p.p.s.

Kuuliko kukaan sitä The Voicen ekaa(?) livekosintaa radiossa? Sitä, joka meni suurinpiirtein näin:

Nainen (N): [lakonisella äänellä, täysin vailla mitään innostusta tai nousevia intonaatioita] Moooooi. Hei tulisiksä mun mieheks?
Mies (M): [sama äänensävy] Joo.
N: Okeeeei. No kiva.

Voi rakkaus! :D

8 kommenttia:

 1. hahhaha :DD mä nään mielessäni kun juokset pitkin katua,paniikissa..kiljuen :D

  http://www.123rf.com/photo_10789936_a-cartoon-panda-running-in-a-panic.html

  VastaaPoista
 2. Haluutko sä välttämättä ihan valkoiset popot? Itse löysin omat kenkäni just ihan niinkin hohdokkaasta paikasta kuin Citymarketin alehylly. Mustat kauniit korkkarit lähti matkaan sieltä ja ovat käytössä taatusti häiden jälkeenkin. Ekat kenkäni olivat Gaborin ihanuudet mutta tajusin että ne ovat auttamatta liian korkeat....

  Tilaa esim. brandoksesta kotiin kenkiä sovitukseen, ilmainen toimitus ja palautus sun muuta. Kasa kenkiä kotiin sovitukseen ja palautat vaikka kaikki jos ei mikään miellytä. Helppoo!

  VastaaPoista
 3. Mä löysin mun unelma hääkengät Brandoksesta. Ihania valkoisia kenkiä.

  VastaaPoista
 4. :D oli pakko ku näin niin sekopäisen ilmestyksen :D

  VastaaPoista
 5. Mä niin repeilin tälle postaukselle ja päärynäjaloille. Luitko mun kenkäpostauksen parin päivän takaa? I feel your pain, sister, mut koitetaan kestää. Ehkä tähän auttaa vaan omituisten jalkojen kenkäkauppa. (Kirjoitin ensin kenkäkuppa... tulin just töistä, armoa.)

  VastaaPoista
 6. "(Saatoin kiljua juostessani. Jos pilasin iltasi, anteeksi!)"

  Haha, totaali repeäminen tolle lauseelle ;D Ainiin oli mulla asiaakin: suosittelen Brandosta! :D

  VastaaPoista
 7. Tanja, joko ihan valkoset, tai hopeiset. Tai kaasojen asujen fuksianlilat, mutta se nyt on jo niin kovasti vaadittu, että hopeiset riittäs. :D Mut en mustia uskalla, kun ne ei sitten oikeen sopis muuhun settiin. Kai. :D

  Ja Varpunen, heti ku bongaat sen päärynäjalkasten kaupan, ni ostetaan se tyhjäks yhes! :D (Kuppakin käynee... :P) (apua! Päärynäjalkasten kuppa? ei, ei sittenkää!)

  Kitty, Tanja ja Neiti E, kiitos vinkistä, kuvittelin kahlanneeni Brandoksen läpi jo ihan tarpeeks monta kertaa, mutta sieltä bongasin eilen (jopa) yhdet potentiaaliset! Ja tilaus läks viuh!!! :D Nyt vaan thumbs up, että on myös päärynöille sopivaa matskua... I'll keep you posted!

  VastaaPoista