tiistai 10. tammikuuta 2012

Kutsuvat kutsut, missä luuraatte?

7 kuukautta ja 1 päivä. Enää ei ehtisi edes lasta saada aikaseksi ennen häitä. Mutta miljoona pienempää asiaa on vaan ehdittävä! (Vaikkakin taas toissayönä haaveilimme ohikiitävän kolmentoista sekunnin ajan siitä, että olisimme sittenkin käväisseet maistraatissa ja hääbudjetti jaettaisiin tasan eri matkanjärjestäjien ja hotellinpitäjien kesken. Kunnes Sulho otti peilin käteen ja muistutti minua siitä, että olen minä. Hmph.)

Ja se pahin juttu (tänään se tuntuu pahimmalta, kysy uudestaan huomenna) on ehdottomasti se painettu materiaali. Belle & Sebastianin mandariinikiina aiheuttaa edelleen järkyttävän tarpeen hypätä ensimmäiseen vastaantulevaan seutubussiin ja suhata äipän luokse halittavaksi ja paijattavaksi ja kuulemaan, että "kyllä äiti auttaa, ei hätää!". Valitettavasti äipyn mandariinikiina taitaa vaan olla yhtä ruosteessa kuin omanikin...

Katselimme viikonloppuna muutamia brittiläisiä kutsukuvastoja Sulhon kanssa. Minulla oli (ihme kyllä!) muutamia suosikkeja ja selviä inhokkeja. Mikäli tulkitsin rivien välit oikein, Sulho puolestaan koetti diplomaattisesti esittää, että periaatteessa (lue: aina) mikä tahansa käy. Sain kuitenkin puserrettua (pakotettua?) sen verran mielipidettä, että haluaisimme kutsujemme olevan tyylikkäitä, ehkä hauskoja. Mutta ei mitään kotitekoista tai mitäänsanomatonta.

Pocket of Love


Yksinkertaisen tyylikkäät kutsukortit viehättävät pienieleisyydellään...
Ribbons
Mutta jostain syystä tunnen vetoa Isoja Rusetteja kohtaan! (Freud, ideoita?)
Claddagh
ÄITI ÄLÄ LUE TÄTÄ! Jos hankkisin toisen tatuoinnin, olisi se todennäköisesti Irlantirakkauteni myötä jokin tyylitelty Claddagh-kuvio, joten siksi nämä kutsut... kutsuvat! :D

Kate Gabriel
Tällainen... umm... graafinen(?) sanomalehtityylikin miellyttää minua (jos joku osaa kategorisoida tämän paremmin, apuja otetaan vastaan! Tämän tytön kootut termit kun sisältävät mm. legendaarisen "kahden miehen sedän", jolla siis kahden mukin pahvista mukitelinettä havainnollistettiin. Ymmärtäjät olivat harvassa.).

Vonkailen Kaaso L:ltä jotain huikeaa logoa häihimme, jonka voisi sitten punkea kaikkeen painomatskuun jne. Mutta entäs jos sen saan? Miten saan sen painotuotteisiin ilman sitä kuulua mandariinikiinan taitoa? Tietääkö kukaan näpsäkkää suunnittelu- ja painotaloa, jonne voisi viedä jotain matskua ja loput hoituisivat kuin itsestään? :D

Entäs sitten se sisältö? Tuleva anoppi ja vanhempani houkuteltiin ruokatarjoilun varjolla meille hääkeskusteluihin viikonloppuna. Kävimme läpi myös kutsutekstejä ja totesimme, että sen lisäksi, että kutsut olisi hyvä saada kahdella, mahdollisesti jopa kolmella kielellä, infoa pitää punkea muutenkin mukaan aivan tuhannesti. Mitä siis tehdä, jos ei aio julkaista kutsuromaania (tulossa myös elokuvatettaereihin keväällä 2013!)?

Lähetämmekö kutsut ja erillisen fine print -ohjelapun? Entä miten kutsujat kutsuun? Morsio jos pääsee kutsusisältöjä kirjoittamaan, niin tuo romaani ei liene kaukana todellisuudesta... Minulla kun on tapana kirjoittaa liikaa...rönsyillä teksteissäni... ilmaista itseäni kovin monisanaisesti.

Ja sitten vielä, mitä kaikkea paperituotetta sitä tarvitseekaan?

- Kutsut
- Lisäohjeet?
- Kirjekuoret
- Ohjelmat
- Menut
- Kirkko-ohjelmat
- Paikkakortit
- Kiitoskortit
- Kirjekuoret

Mitä unohdin?

*huokaus*

10 kommenttia:

 1. Entäs jos kysyisit sitä suunnittelu- ja painoasiaa Hey Lookilta? He ovat käsittääkseni suuntautuneet juuri juhlasuunnitteluun, saat kerralla koko paketin.

  VastaaPoista
 2. Niin siis sieltä saisi nimenomaan valmiina kaikki paperit käteen! MYYTY! :D Ja Google auki!

  Kiitos, mandariinikiinailija! :D

  VastaaPoista
 3. Kannattaa myös ottaa yhteyttä Aino Niemiseen, ainoa.fi. Meidän kutsut tuli sieltä täysin valmiina kotiin ja kirjekuoretkin oli kirjoitettu valmiiksi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä myös Tanjalle! Tarjouspyynnöt matkaan viuhh!!! :D

  VastaaPoista
 5. :) panikoi munkin puolesta, kun mä en enään jaksa ;) Itekkin oon alkanu miettiä tuota Hey Lookkia hyväksi vaihtoehdoksi. :)

  VastaaPoista
 6. Niin joo ja Papershopkin ilmeisesti sekä suunnittelee että painattaa asiakkaan puolesta kutsut. Just tänään juttelin yhden heidän työntekjiän kanssa, ja he ovat tulossa viikonlopun Häämessuillekin :)

  VastaaPoista
 7. Jälleen monisanaista ilotulistusta, mä oon fani!

  VastaaPoista
 8. Kannattaa käydä lukemassa jotain vaaleanpunaista-blogista heidän kutsuistaan jotka myös teetettiin ammattilaisella, vaikutti lupaavalta

  http://jotainvaaleanpunaista.blogspot.com/2012/01/tekija-haakutsujemme-takana.html

  VastaaPoista
 9. Belle ja lise, kiitos vinkeistä! Pitää laatia messuille joku tiukka sotasuunnitelma ja tavote, että ennen ei poistuta kun hommat X, Y ja Z hoidettu. (Mä oon siis se, jonka ne roudaa väkisin pihalle kiljuen ja potkien sunnuntai-iltana...)

  Satsu, kiitos!!! :D Jos tulee kutsuromaani, niin mä lähetän sellasen sullekin luettavaksi! :D

  VastaaPoista