perjantai 27. tammikuuta 2012

Linja-autossa on myös tunnelmaa... Eli kuinka vieraita kuskataan?

English Wedding Blog
Joku kanssamorsio jupisi(?) taannoin, että on sekin, kun vieraiden kestitseminen ei riitä, niitä pitää myös kuskata! Noh, itse olin pitkään samalla pahemmalla linjalla: eikös ne p#&!%leet osaa ihan itse siirtyä paikasta A paikkaan B? Vai pitäskö ne kuitenkin hakea kotoa asti, ehkä syöttää, mahdollisesti vaatettaakin?

Aurinkoinen Prinsessa! (Flickr.com)

Mutta sitten sain sen sortin kuningataridean, että jupina loppui kuin seinään! :D (Wait for it...)

Kirkkonamme on Vanha kirkko Bulevardilla. Juhlapaikkanamme Salmi Sali Salmisaaressa. Paikkojen välissä ei kulje metrotunnelia (vielä!), eikä myöskään suoraa veneyhteyttä. Mutta...


Yup! Meille tulee hääratikka! :D

Pientä säätöä spåran kanssa tulee olemaan. Ratikat kun ovat niin mahdottoman nirsoa porukkaa, etteivät suostu kulkemaan ilman kiskoja, niin päätepysäkiksi jää nykyinen linjan 8 päättäri Salmisaaressa. Kävelymatkaa pysäkiltä Salmi Saliin on HSL:n mukaan 700 metriä, joten niiden kaikkein vanhimpien vieraiden suhteen pitänee miettiä muuta kuljetusvaihtoehtoa. Lisäksi suurimmassa vuokrattavassa ratikassa on istumapaikkoja alle 70 hengelle, joten jos suunnittelemamme noin 100 vieraan joukko on täysillä mukana, joutuu useampikin herrasmies(?) seisoskelemaan spårassa...

Kuitenkin ratikka myös ratkaisee! Lykkäämällä kaikki vieraat kirkosta spåraan, saamme näppärästi hoidettua kuvauksen sillä välin, kun vieraamme ajelevat pitkin Helsinkiä. Ratikkaan saa myös tarjoilua ja juontomikin, joten Kaasot P& L kera Bestmanin viihdyttävät juhlakansaa, ja lisäksi matkaa vauhdittanee pienimuotoinen juomatarjoilu.

Ratkaistavaksi jää vielä kaksi ongelmaa:

1) Miten saada kutsuun ahdettua tieto siitä, että omalla autollaan saapuvat vieraat kävisivät jättämässä sen neljäpyöräisensä Salmi Salin huudeille jo ennen kirkkoa, sillä spårakuljetus on "pakollinen"?
2) Morsiolle ja Sulholle pitänee keksiä myös oma kulkuväline...

Mutta siis. Erästä radiojuontajaa lainatakseni: "Eiks oo siistii?!?!" :D
17 kommenttia:

 1. Upea idea! Pakkoa myöntää, että mietimme ratikkavaihtoehtoa alunperin itsekin, mutta koska se 4-ratikka ei lähde ihan Temppelikirkon vierestä eikä myöskään viskaa vieraita Villa Hakan rappusille asti Munkkiniemen päässä, oli viisaampi veto (meiltä) varata ihan perusbussi. Suurin osa vieraistamme kun tulee sieltä kaukaa kehäkolmosen ulkopuolelta, eivätkä tiedä muutenkaan onko spåra lintu vai kala, niin annetaan armon käydä oikeudessa.

  VastaaPoista
 2. Siis Temppeliaukion kirkko... Temppelikirkko kuulostaa joltain, öööö, temppeliltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XD Kyl mä tajusin!

   Arvaas muuten, kun kävin siel Villa Hakassa tutustumassa ni totesin et jos me otetaan tää, meijän on PAKKO mennä naimisiin temppelikirkossa (intended! :P )!!! Ne on niin obvious yhdistelmä, että ilman toisiaan olis melkeen sama ku nenä varpaissa!

   Excellent choice, siis! :D

   Poista
  2. Huippua, että joku muukin tajusi saman! Ne paikat on kuin kaksoset, ei voinut tosiaan kuvitellakaan muuta kirkkovaihtoehtoa sen jälkeen :) Ja miehen mielestä saatiin just mun näköiset paikat: synkät :D

   Poista
  3. Ne ON! Mä en uskaltanu ottaa sitä kun me odotetaan semmosta sataa vierasta ja se ois ehkä olli ihan pikkusen liian pieni semmoselle sakille bändeineen. Ja kun mun mekkokin on ISO! :P

   Mutta upee paikka! Voisin hyvin kuvitella juhlivani siellä jotain muuta joskus! :)

   Poista
 3. Mä oon edelleen samoissa ajatuksissa kuin sä oot ollut alussa: "pitääkö niitä vieraitakin kuskata?"

  Onneks meillä vieraat tulevat vain juhlapaikkaan ja lähiperhe/-suku osallistuu aamun seremonioihin. Mut pitääpä meidän miettiä myös se kuljetus sieltäkin tuolle porukalle. Harmi, ettei sporat kulje Vantaa-Espoo-Kauniainen -linjalla. Onneks toi kuljetus on sulhasen vastuulistalla! Tsemppiä suunnitteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel you! :) Ja hei kiitos linkistä, kakkumaistelu, here we come! :D Elän toivossa, et siellä on muutakin kuin kakkuja... siis tommosta hääjuttuedustajaa!

   Poista
 4. On siis niin siistiä! Sääli että täällä Jumalan selän takana Lounais-Suomessa ei toivoakaan löytää hienoa hääautoa edes hääparille, saati sit vieraille. Ihan itse saavat autoineen siirtyä tai jäädä kotiin jos ei huvita ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hear hear! Tosin tätä menoa mä OON vielä pukemassa niitä aamulla... Akuutteja äidillisyyskohtauksia? :S

   Poista
 5. Hieno idea toi spora! Onko hajua paljonko se maksaa? Tosin ei se meidänkään juhlapaikkaan asti kulje, mutta ainahan pikkukierros olis kiva just esim. valokuvauksen ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.hel.fi/hki/hkl/fi/HKL-Raitioliikenne/Tilausajot arkisin 450e/ 2h + alv. 9%
   :) Ja noita erilaisia vaunuja on valittavissa muutamaa sorttia!

   Poista
 6. Ihan mahtava idea! Ekaa kertaa kuulen tästä ja oon ihan innoissani. Ihan mahtia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mutta hitsi vaan ku niitä kiskoja ei oo ihan loppuun asti. Miut silti. :D

   Poista
 7. Ei vitsit, vähänkö siistiä :D

  VastaaPoista
 8. hö. Espoo on iha kökkö paikka. :( Mäki haluun party tramin!!

  VastaaPoista
 9. Mekin mietittiin myös tota vaihtoehtoa, että olis ratikka vieraille ja meille oma hääauto, mutta haluttiin sitten ehdottomasti itsekin päästä sporan kyytiin. Paljon mageempi se on kuin mikään hääauto. :)

  VastaaPoista