perjantai 13. tammikuuta 2012

Messuzilla?

The Frazzled Bride

En ole koskaan oikein ollut messuihminen (messuihminen - mikä???). Olen huono kiertelemään ihmisjoukoissa ja menetän malttini helposti tungoksessa. Lisäksi vihaan niitä ihmisiä, jotka väkisin punkevat ohitse tönien ja pudottaen laukun olaltani tms. Väistän toki, jos takaa punkeva vaan vaivautuu avaamaan suunsa ja sitä pyytämään. Ajatustenlukutaitoni on kovin heikko. (Tästä samaisesta aiheesta voisin kertoa myös erään bussitarinan... Mutta jääköön se vaikka postauksen loppuun, jos tila sallii. :D)

Häämessuille suuntaan kuitenkin avoimin mielin kera mission. Kutsut, Sulhon pukeutuminen, kukat ja koristelu ovat niitä päällimmäisiä asioita, joiden osalta toivon kokevani valaistumisen messuilla. (Sekoitankohan nyt uskonnolliset messut ja kaupalliset messut? :D )
Olen myös uhkaillut viettäväni messuilla aikaa tasan niin pitkään, että ratkaisuja, apuja ja ideoita tosiaan löytyy! Kuten jo aiemmin ennustelin, minä olen siis todennäköisesti se, joka roudataan väkisin pihalle Wanhasta Satamasta kiljuen.

Jotta onnistuisin omassa operaatiossani Mission: Bleeding better be possible!, tarvitsen sotasuunnitelman. Tässä käännynkin kovasti Kaaso P:tä muistuttavan organisoinnin ja aikaansaamisen kuningattaren Monican puoleen. Martha Stewart, eat your heart out!



Pyydän jo etukäteen anteeksi pillejämme, ja erityisen pahoillani olen siitä, että minun oli suorastaan pakko taklata sinut, kanssamorsio-polo, joka erehdyit tielleni. Muistathan kuitenkin, että tarkoitus oli hyvä pyhä. Ja minä tyytymättömänä olen varmasti suurempi uhka maailmanrauhalle, maailmantaloudelle, ympäristölle, luonnolle ja uusiutumattomille polttoaineille - vain muutamia esimerkkejä maninitakseni -  kuin Sinä, rakas kanssasisareni.

Se bussitarina. Äiti on sanonut, että tytöllä pitää olla periaatteita. Noh, minä en periaatteessa nouse bussissa käytäväpaikaltani, ellei ikkunapaikalla istuva pois halutessaan sano jotain. Kuitenkin, noin 90% ainakin pääkaupunkiseudun bussillaliikkujista turvautuu puhumisen sijaan mieluummin seuraavanlaiseen toimintaan:

1) Mikäli mahdollista, paina pysäytyskelloa ojentamalla kätesi mahdollisimman näyttävästi vieressäistuvasi edestä. Jos lähin painike on takanasi, muista ojentaessasi kättäsi varmistaa, että työnnät käytäväpaikalla istuvan kanssamatkustajasi päätä hieman eteenpäin.
2) (Talvella:) Laita hanskat näkyvästi ja suurieleisesti käteen. Parasta olisi, jos saisit käden työnnettyä käytäväpaikalla istuvan kasvojen eteen, jotta tämä varmasti huomaa sinun aloittaneen ylösnousuvalmistelut. Tämä toimii siis eräänlaisena lentokoneiden turvavyövalon sytyttämisen vastineena.
3) Jos laukkusi vetoketju on auki, sulje se, jälleen mahdollisimman suurieleisesti. Sen jälkeen hyppyytä laukkua sylissäsi ja taputtele sitä hieman. Näin annat selviä merkkejä tulevasta lähdöstäsi.
4) Jos kanssamatkustajasi ei tässä kohtaa ymmärrä nousta, nouse sinä. Tee pientä reisilihaksia kuormittavaa ylös-alas -liikettä penkissäsi.Tämä saa lähes takuuvarmasti jopa ulkomaalaisen, musiikkia napeista kuuntelevan vieressäistujan nousemaan pois tieltäsi!
5) If all else fails: KIIPEÄ YLI! C'moon, jos se vieressäistuva sokea, kuuro ja kotikasvatusta paitsi jäänyt IDIOOTTI ei VIELÄKÄÄN ole ymmärtänyt, että SINÄ haluat nyt ULOS, niin se on sitten sen ongelma! Nih!

Noh. Usein luovutan viimeistään, kun ikkunapaikkailija pääsee kohtaan 4. Mutta viime kesänä... Aamukahvi taisi olla hieman kitkerää ja Hesarissa vain huonoja uutisia, sillä mahduin juuri ja juuri bussiin otsavehkeeni kanssa. Istuin erään täysin normaalilta vaikuttavan naisen viereen. Jossain Mannerheimintien alkumetreillä hän aloitti kohdasta 1. Kun Ruskeasuolle tultaessa en vieläkään "ollut ymmärtänyt" nostaa sitä takapuoltani penkistä, rouva(?) päätti sitten kiivetä ylitseni. Jep. Ensin syliin ja sitten yli. Ja tämä siis aivan tavallisena kesäaamuna. Arkiaamuna.

Mieltäylentävä kokemus.

Tämän palkinnon aion saada!
p.s.
Aurinkoprinsessa on toki normaalisti hyvinkin sosiaalinen ja kanssaihmisiään rakastava. Ja Aurinkoinen. Kunhan Sinä muistat käyttäytyä. :D

7 kommenttia:

  1. Vitsi toi bussitarina oli hyvä! Miten voi olla mahdollista? :D
    Mulla ei ole mitään suurempia missioita messujen suhteen, mutta mut saa kyllä suuttumaan jos yrittää käyttää kyynärpäätaktiikkaa. Alle 160 senttisenä pätkänä olen oppinut pitämään puoleni tungoksissa. Normaalistihan minäkin olen ihan rauhallinen ihminen. :D

    VastaaPoista
  2. Nälä! Tarina on TOSI! Olin aika hämmentyny kyllä siinä vaiheessa ku tajusin, että siinä se nyt on, mun sylissä. Ja puhisi ku mikäki myrskytuuli!

    Sun kandee bongaa mut ja peesaa, ni et jää alle! :P

    VastaaPoista
  3. Itekkään en oo mikään messuihminen. En pidä tungoksista, ne ahistaa -_- ja varsinkin kun itsekkin on tälläne 160cm pätkä. Mut purasu polvitaipeeseen tai isku kyynärpäällä pakaroitten väliin niin voilá, tilaa on vaikka millämitalla ;p

    :D hauska bussitarina :D haha..kiipeä yli :D

    VastaaPoista
  4. Käytän TOSI harvoin julkisia, mutta oon kyllä itsekin huomannut ton bussijutun :D Sama tosin kaupassa - jos jää vaikka hevi-osastolla miettimään, kuinkakohan käyrän kurkun sitä ostais tällä kertaa ja sattuu olemaan jonkun tiellä, niin IKINÄ ei voi sanoa "Anteeksi, voisitko väistää?", vaan pitää joko törmätä ostoskärryllä merkitsevästi perseeseen tai jäädä tuhisemaan sinne taakse niin ikään merkitsevästi :D Ihme urpoilua.

    Mut asiasta toiseen: Mäkään en ole mitenkään hirveen messu- ja tungosihminen, mutta huomenna (kai? Tai sunnuntaina? I´m good with planning!) ollaan miehen kanssa menossa messuilemaan. Mä oon sit varmaan se, joka pahimmassa tungoksessa laittaa kädet korville ja alkaa kiljua - ihmisillä on tapana kaikota silloin ympäriltä. Crazy people rule the world!

    VastaaPoista
  5. Kiitos, sain ahaa-elämyksen! Ei nimittäin olekkaan ehkä yhtään pöllömpi tilanne, että olen lähössä messuille ihan vaan fiilistelemään, koska pääosin hääjärjestelyt ovat jo hanskassa. Voin vain hykerrellä tyytyväisyydestäni pillien vinkuessa! Toisaalta sulhanen ei taida uskoa allekirjoittaneen rauhalliseen messuhabitukseen, meni nimittäin hankkimaan polvivamman ja kepit itselleen (epäilen siis salaliittoteoriaa)...

    VastaaPoista
  6. Olet ihana ja kirjoituksesi ovat maailman parhaita. Aamen.
    Tsemppiä messuille! (Vai pitäisikö toivottaa tsempit mieluummin niille muille, jotka tiellesi mahdollisesti eksyvät?)

    VastaaPoista
  7. Heh, Krista, toikin varmasti toimi siellä! :D

    Kauheesti oli sakkia liikkeellä! Mutta kannatti, ehottomasti, ainakin meille hyvä reissu! :D

    mimo, KIITOS!!!!!! :D Ihanaa, että luette ja tuette ja voi kiitos noista ihanista sanoista! :)

    Ja jooh, muille. :P Mutta eikähän nekin pärjänny... :D

    VastaaPoista