perjantai 8. kesäkuuta 2012

Yks, kaks, kol ja foxia kiellon päälle!

Tulipahan taas todistettua, että otsikoinnissani on yhtä paljon logiikkaa kuin horoskooppimerkkidieeteissä. (Onko sellaisia? Pakko olla! No tottakai on! Tsekatkaa vaikka täältä.)

Vietimme viime viikonloppuna Sulhon kanssa yhteensä neljä tuntia tanssin pyörteissä. Osallistuimme Studio High Heelsin häävalssikurssille, ja olipa hyvä, että osallistuimme!Kurssin veti ihana Susa Matson, joka on aivan käsittämättömän mahtava opettaja! Ja Susan hersyvän huumorin ja ilosen kuplivan persoonallisuuden ansiosta tanssinopettelu olikin erityisen hauskaa!

Susa oli aivan mahtava! :D
Tanssiminen aloitettiin ihan tositoimin: morsiot ja sulhot iskettiin riviin ja sitten treenattiin eteen, kaks, kol, taakse, kaks, kol, eteen, kaks, kol, taakse, kaks kol. Ja sitten vaan pariin käsiksi ja treenaamaan!

Vaihtoaskel oli alkuun hankala, mutta Susan tarkka silmä bongasi nämä taistelevat tanssimetsot ja riensi avuksi. Ja kuulkaas naiset, se homma on nyt tosissaan niin, että kun Mies Vie (tai noh, okei, tässä tapauksessa Susa! :D ), niin ei siinä naiselle jää paljon vikisemistä kummempaa tekemistä! Väitän, ettei tarvitse tietää edes rytmeistä tuon taivaallista, siinä voi vain antautua tanssin hurmaan ja nauttia! Susa kiidätti tätä morsiota pitkin salin lattiaa niin, että väittäisin, etteivät jalkani maata koskeneetkaan!

High Heelsin upeassa salissa kelpasikin tulla kiidätetyksi!
 Susan neuvo Sulholle: "Käy päälle kuin yleinen syyttäjä!" Ja toden totta, kun Sulho ymmärsi ohjata Morsiota vasemmalla kädellään, vaihtoaskelkin alkoi sujua kuin... noh, tanssi? :D

Oikea käännös osoittautui suorastaan bravuuriksemme, ja kun sitten sunnuntaina saimme kokeilla vauhdikasta valssipyöritystä, niin pääsimme oiken valssaamisen makuun! Sulhossa on kuulkaas partaveitsipotentiaalia! (okei, ei puhuta siitä vasemmasta käännöksestä. Mutku! Se johtuu siitä, että Sulho UNOHTAA sen vasemman käden ohjauksen ja minä en sitten tiedä mennäänkö tässä eestaas vai vasuriin vai häh! Ja minut tuntevat tietävät, mitä silloin tapahtuu: hymy jähmettyy kasvoille ja sormet napsuttavat tahtia! :P )

Partaveitsenkin on venyteltävä välillä! :D
Valssin lisäksi pääsimme treenailemaan myös foxia ja - Susan sanoin - Sulho taitaa olla foximiehiä! :D Ooh, Foxy baby! ;) Ja juu, siinä lajissa lähes alusta asti Sulho tosiaan vei ja minä vikisin!

Foximies hymisee tyytyväisyyttään! 
Susa antoi koko ajan vinkkejä ja tarkkaili silmä kovana ja neuvoi heti, jos näki parin epäröivän. Ja sitten. Jo ensimmäisen päivän aikana Susa pudotti todellisen pommin. Juuri kun se valssi vihdoin alkoi tosissaan sujua, Susa tokaisi, että "noniin, ja nyt sitten herrat pysyvät paikallan ja daamit astuvat yhden herrapykälän eteenpäin! Ja sitten taas mennään!"

Sulho oli kauhuissaan, ja ilmeistä päätellen, niin oli moni muukin. Pitääkö meidän tosissaan tanssia tuntemattoman kanssa?!? 


Jep. Piti. Mutta sepäs vasta olikin aivan mainio idea!

Oman Sulhon kanssa tanssiessa oli välillä vaikeaa ymmärtää, kumpi tässä nyt sekoilee ja miksi homma ei suju. Usean lainamiehen kanssa tanssiessa oli kuitenkin helpompi huomata ne omat heikkoudet: pääsihän siinä peilaamaan omaa "tekniikkaansa" erilaisiin suorituksiin. Suosittelen siis ehdottomasti nappaamaan tuntemattomasta kaduntallaajasta kiinni ja houkuttelemaan hänet valssin pyörteisiin. Tai sitten en. :DStudio High Heelsin tilat ovat todella upeat!

Kurssille sai tuoda mukaan myös oman valssin tanssittavaksi. Me taisimme olla ainoa pari, joka rohkeni ojentaa oman levyn Susalle. Ilmeisesti tämä rohkeus kannatti - ainakin yhteisen hyvän nimissä: kaksi kanssavalssaavista pareistamme tuli pyytämään biisin tiedot, sillä hekin halusivat saman rallin omaksi valssikseen. Mikä se mysteeribiisi sitten on... noh, en kerro. Lälläslää! :P Jos joku kuitenkin potee vahvaa metsäkukka-allergiaa ja kaipaa vähemmän perinteistä tahditusta, niin meiliä minulle ja paljastan biisimme!


Studiolle voisi jäädä hengailemaan pidemmäksikin aikaa, niin upeat ovat puitteet!
Viikonlopun tiiviskurssi oli ohi aivan liian äkkiä! Susan kehotuksesta aiomme jatkaa ahkeraa valssaamista (aiommeha, kultaseni?)! Tosin lienee tunnustettava, että tässä vaiheessä kotivalssaamisemme on puoliksi tehty - eli TODELLA hyvin suunniteltu, mutta siihen se jää... :D

Susa suositteli myös Studio High Heelsin paritanssituntia: tunneille voi mennä koska vaan, sillä jokainen tunti alkaa alkeista. Tunti pidetään Studiolla maanantaisin klo 19:00. HUOM! Studio on kiinni koko heinäkuun! Kesäkuussa ehtii vielä tunneille, mutta viimeinen kesätunti pidetään 25.6.! Sen jälkeen Studion parketeille pääsee vasta 6.8. alkaen!

6 kommenttia:

 1. Vitsi, nyt kun mä luin tän niin aloin miettimään, et mitä luulet pitäisköhän meidän ottaa se kolmen yksityistunnin paketti? Siinä kolmessa tunnissa varmaan kävis kätevästi läpi valssin ja jos foxista tulis se meijän häätanssi ;)

  VastaaPoista
 2. Tai ehkä me aloitetaankin valssilla, mutta musiikki vaihtuukin kaikkien yllätykseksi foxiin ;D

  Okei en edes osaa kyseisiä tansseja niin ehkä ensin opetellaan ja sitten mietitään :)

  Vitsi te varmaan vedätte upeasti, mä haluan sit nähdä jotain videokuvaa teidän häätanssista!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mysteeribiisistä, vielä se on sinnitellyt suosikkina vaikka meillä kovin ailahtelevat mielet asian suhteen onkin. Tai siis mulla on, sulhanenhan tämän asian jo päätti kun teiltä sitä nimeä tiedusteli ;) Tsemppiä valssiharjoituksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oij! :) Olkaas hyvät! :D Me tosiaan väännettiin biisistä alun perin noin kaks kuukautta. Ne keskustelut oli tosi hedelmällisiä: "hei kulta, mite ois xxx?" "No ei TODELLAKAAN! Sehä o IHA URPO! Mut käviskö yyy" "Joo, sen tahtiin tanssisin mielelläni. Jonku haudalla! Ei VARMASTI!!!" :D Kunnes sitten törmäsin Mysteeribiisiin irkkuradioissa. :D Laitoin just eilen bändille meiliä, että pudottaa sen C-osan pois siitä, se ei oikein mukaan venettäni keinuta, mutta Susahan käski lyhentää! :D

   Ja tsemppiä teillekin! :D

   Poista