perjantai 15. kesäkuuta 2012

Hääkutsut ja muu painomateriaali


Uskollisimmille lukijoilleni lienee jo tullut selväksi, että emme todellakaan ole mikään DIY-pari: jätämme askartelut suosiolla niille, jotka sen osaavat.

Missään vaiheessa emme siis edes harkinneet kutsujen tai muidenkaan paperituotteiden tekemistä itse. Häämessuille suuntasimme määrätietoisesti tarkan tavoitelistan kanssa ja yksi tavoitteista oli löytää kutsut (lisää häämessuseikkailuistamme voi lukea täältä). Papershopin ständiltä löysimmekin kivannäköiset kutsut ja pyysimme niistä tarjouksen.

Tarjouksen saamisessa kesti. Ja kesti. Ja kesti. Ja kesti. Mutta kun lopulta ymmärsimme huhuilla tarjouksen perään, saimme sen lopulta hyvin pian. Ja tarjous oli todella houkutteleva!

Tarvitsimme ja lopulta tilasimmekin seuraavanlaisen setin:

- Kutsut
- Kirjekuoret
- Menukortit
- Ohjelmakortit
- Paikkakortit
- Kiitoskortit
- Kuoret
- Kansilehtisiä tulevia juonitteluja varten

Pyysimme kilpailevia tarjouksia myös muilta liikkeiltä ja laskeskelimme kustannuksia nettikaupoista tilattaville materiaaleille. Papershopin tarjous oli noin 20% edullisempi, kuin toisiksi halvin paketti. Ja kutsut juuri ne, jotka halusimmekin.

Käväisimme Papershopin suloisessa liikkeessä alkuvuodesta katsomassa värit ja muut yksityiskohdat paikalleen. Liike on muuten aivan uskomattoman suloinen, ja siellä on vaikka MITÄ! Mutta varoitus: liikkeessä huomaat yhtäkkiä tarvitsevasi jos jonkinmoista paperikamaa... :D

Halusimme kustomoida kutsua hieman omannäköiseksemme ja siksi värväsimmekin Kaaso A:n suunnittelemaan meille logon, joka toistuisi kaikissa painotuotteissa. Ja siitä tuli aivan upea: tyylitelt

y sydän ja &-merkki, juuri sopivan koristeellista, mutta ei liian... sokerista! Papershopin Anna auttoi muokkaamaan logon painokuntoon ja tulos sai meidät todella tyytyväisiksi!

Kiitos Kaaso A:lle tästä!
Kutsut ovat kolmeosaisia: kansilehti, kutsu ja infosivu. Sama rakenne tulee juhlapaikalle kattaukseen: kansilehti, ohjelma ja menu. Kattauspakettiin kiinnitetään vielä pieni paikkakortti.


Kutsu on viileän harmaa ja painatukset ja välilehdet ovat puhtaanvalkoisia. Teemaväreiksemme päätyivät lopulta valkoinen ja hopeanharmaa, ja kutsut ja muu painomateriaali noudattelee samaa linjaa.

Tässä kutsu, kuori ja yksi salaperäinen kansilehti...

Vaikka Papershopin kanssa asioiden hoitaminen toisinaan kesti aivan luvattoman kauan, olemme kuitenkin todella tyytytyväisiä tulokseen. Palvelu oli vaikeasti saatavilla ja välillä tuskaisen hidasta, mutta aina todella ystävällistä. Papershopin Anna teki kaikkensa, jotta kutsumme olisivat juuri sellaiset kuin halusimmekin, eikä hermostunut, vaikka sisäteksti meni uusiksi muistaakseni noin kolmesataakahdeksankymmentäseitsemän kertaa... :D

Suurkiitos kutsuista Papershopille ja Kaaso A:lle! :)

Mutta... onko normaalia jännittää ihan intopiukeana niitä ilmoittautumisia? Kutsuja lähti maailmalle jo yli viikko sitten ja ilmoittautumisia on jo tullut muutama. Iloitsen jokaisesta kuin pikkutyttö, joka tajuaa saaneensa joululahjaksi toinen toistaan upeampia Barbie-nukkeja! Oletteko te muut morsiot ja sulhot olleet yhtä täpinöissänne? :D

15 kommenttia:

 1. Kaunista ja tosiaankin suositeltavaa jos ei ole DIY-henkinen persoona. Itse löysin aikoinaan mahtavan painon kutsuille, mutta kaiken heidän kanssaan koetun häslingin jälkeen oli vaikea tilata kiitoskortteja samasta paikasta. Onneksi löytyi niillekin sitten oma ihana painattajansa, josta blogissani on lisää infoa haluaville ,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oij, käynpä kattomassa teijänkin kutsut! :) Ja ihana kuulla, etten ole ainoa askarteluallergikko... :D

   Poista
 2. Onpa hienot! :) Ja mä olin niin täpinöissä jokaisesta ilmosta, että hyvä kun kehtaan tunnustaa :) Onhan se nyt vaan niin siistiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEEE! En oo ainoo! :D Eiks ookki iha mahottoman siistiä! :D

   Poista
 3. Ne näyttävät just niin hyvältä kuin pitikin! Sain muuten viestin, että meidän kutsut ovat tulleet.... jännää, jännää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi!!! Kohta säkin jännität ilmottautumisia intopinkeenä! :D

   Poista
 4. Näyttävät todella hienoilta :)

  VastaaPoista
 5. Tosi hienot!:) Ja et oo ainut joka innokkaana odottelee ilmottautumisia ^__^

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit ja tyylikkäät! Välillä sitä tosiaan toivoisin, että osaisin olla järkevä ja vaihteeksi tilata muualta asioita. Saas nähdä, saanko kutsut tämän viikonlopun aikana valmiiksi ja ensi viikolla postiin.

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniit ja hieno logo! :)

  VastaaPoista
 8. Tyylikkäät ja kauniit kutsut! Tykkään! :)

  VastaaPoista
 9. Minkä hintaisiksi teettämänne kutsukortiti tulivat? Näyttävät todella upeilta. Olimme ajatelleet ensin, että tilammme kortit now and foreveristä ja muokkaamme niitä vielä. Ihastuin kuitenkin papershopin kortteihin, mutta hinnat mietityttävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokonaishinta oli muistaakseni noin 800€. Paketissa oli siis kutsut kuorineen n. 70:lle, osa niistä englanniksi, menu-, ohjelma- ja paikkakorttipaketit n. 110:lle (osa englanniksi, mukana muutama ylimääräinen), kiitoskortit noin 70:lle ja sitten vielä 15 A5-kokoista "kantta", joita ei lopulta käytettykään... :D

   Poista