torstai 2. elokuuta 2012

Rouvana Roomaan!!!! :D

Sulho kyseli tuossa aiemmin, että mitäs arvon tuleva rouva haluaisi synttärilahjaksi. Noh, luettelin tietysti sen peruslistan  Aston Martineista, asunnoista, Australianmatkoista... (siinä vasta ne A-kirjaimella alkavat, you get the gist!)

No, ei tullut kaaraa eikä kämppää, mutta kuulkaas! Tämä tyttö pääseekin sitten heti rouvana Roomaan! :D Jesh!!! :D :D :D

Kuva lainattu täältä. Omat tulee sitten joskus. Kiitos ja anteeksi.
Vatikaani ja Colosseum päässevät ainakin tarkistuslistallemme, mutta, mutta... Löytyisikö teiltä hyviä vinkkejä ja ideoita minihäämatkallemme? :)

(Okei, kun matka oli varattu, huusimme kilpaa odottavamme SITÄ RUOKAA!!! Ei, emme ole ahmatteja, oikea termi on KULINARISTI! Nih! :P Ja joka tapauksessa, italialainen ruoka Italiassa?! Ei ole parempaa. Ei. Nih!)

(Tosin pitäähän tässä myös mainita eräs keskustelu, johon netin ihmeellisessä maailmassa törmäsin Roomagooglailuideni lomassa... Amerikkalainen meni Italiaan ja maistoi paikallista pitsaa. Ensimmäisen haarukallisen jälkeen jenkkirouva marssi ulos ravintolasta ja tilasi taksin: "lähimpään Pizza Hutiin, kiitos!" Jep. OIKEESTI! ) (Italiassa ei ole Pizza Hutteja. Lähin lienee Ranskassa. Tosin miksi sielläkään? :P )

9 kommenttia:

  1. Jos shoppailla haluatte, niin vähän Rooman ulkopuolella on semmonen outlet-kylä, Castel Romano. Useimmat hotellit järkkää kimppakyytejä sinne ja takas pientä maksua vastaan. Pari vuotta sitten valikoimaa oli ihan kivasti ja hinnatkin aika huokeita.

    VastaaPoista
  2. Ruoka, ruoka ja ruoka. Siinä ne kolme tärkeintä :). Käytiin Roomassa joulukuussa ja parhaiten minulle on jäänyt mieleen kaikki Italian herkut. hinta-laatu-suhteeltaan paras ravintola (ja taivaallinen lasagne) löydettiin Trasteveresta, paikka sijaitsee Piazza Giuditta Tavani Arquatilla / Via della Lungarettalla ja nimi on Carlo Menta (löytyy ainakin google mapsista). Paikka oli aika yksinkertainen ja siellä oli hiukan sellainen likuhihnameininkin, mutta neljän ruokalajin menu oli pääruokaa lukuunottamatta todella hyvä ja viinikin halpaa ja hyvää. Siinä ympäristössä oli myös monia monia muita vastaavanlaisia rafloja ja pieniä aukioita, joilla oli erilaisia kojuja / pieniä markkinoita.

    Niin ja näin hääteemassa pysyäkseni pakko kertoa myös aivan mahtavasta episodista: Oltiin iltakävelyllä Tiber-joen rannalla ja yhdellä sillalla nähtiin hääpari. parista otettiin kuvia ja paikalla oli myös bestmanit, kaasot, parin vanhemmat jne. Hymyillen kurkittiin sivusta ja yhtäkkiä bestman tuli tuomaan meille lasilliset kuohuviinia ja siinä sitten kilisteltiin täysin yllättäen hääseurueen kanssa kuohuvaa Ponte Sant Angelolla. He eivät puhuneet englantia emmekä me italiaa, mutta ei se haitannut.

    Eli siis, Rooma on ihana kaupunki ja siellä voi tapahtua mitä vaan :)! Ihanaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin ja vielä Campo dei Fiori täytyy mainita. Ihana tori, josta voi ostaa kaikennäköisiä öljyjä ja hilloja ja mausteita mukaan. Ja torin reunalla oli myös aivan ihana lihakauppa, jossa myytiin jos vaikka jonkinlaista salamia ja ilmakuivattua kinkkua ja leikkelettä yms. Näitä herkkuja sai ostettua mukaan vakuumiin pakattuna, tarjolla oli kivoja maistelupakkauksia yms. Meillä oli hotellihuoneessa pieni jääkaappi ja siellä nämä pärjäsivät hyvin ja jaksoivat matkustaa kotiinkin asti :).

      Poista
  3. ihana Rooma<3 jos historia kiinnostaa niin Colosseumin vieressä on Forum Romanum joka kannattaa käydä katsomassa läpi :) Me löydettiin Tiber-joen ja espanjalaisten rappusten välillä olevilta pikku kujilta hienoja katutaiteilijoita (yks herra jäi varsinkin mieleen..mut siitä joskus muulloin;D).. ja tuli siellä meitä illalla vastaan myös täysin alaston vanhempi rouva. Hänkin oli varmaan vaan iltakävelyllä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mäkin näin yhden rouvan kerran iltakävelyllä...ilman minkäänlaista alaosaa, mut se oli ihan täällä Suomessa :P

      Poista
  4. Oi ihana! Paikka jonne mäkin olen aina halunnut mennä, mutta jonne jostain syystä ei vaan olla vielä menty. Mies on kyllä siellä käynyt ja kuulemma tykkäsi (ruoka!) :D

    VastaaPoista
  5. Joo, ruoka on se tärkein nähtävyys :D Trasteveressa on paljon ihania pikkupaikkoja - isojen aukioiden turistipaikat on täynnä jenkkituristeja, pysykää poissa! Tässä yksi meidän viime syksyn paikoista, aivan mahtavaa ruokaa superedulliseen hintaan: http://www.lemaniinpasta.com/home.htm. Kannattaa ehkä varata pöytä (etenkin jos ja kun haluaa syödä savuttomalla puolella), me jouduttiin alakerran sauhuttelutilaan - mutta silti oli loistopaikka!

    Niin ja sitten siellä on sellainen iso puistoalue kukkulalla muistaakseni kaupungin pohjoisosassa (hurjan hyvä ohjaus ;), jossa oli kiva käyskennellä ja siemaista lasilliset proseccoa lounaan ja illallisen välissä :D

    VastaaPoista
  6. Mä tulin Roomasta pari päivää sitten. Aivan mahtava paikka! Pidin vain viikon kesäloman ja varattiin matka viikko ennen lähtöä, joten en ehtinyt hirveesti paneutua aiheeseen etukäteen.

    Ehkä puuttuneen pohjatyön takia hyvän ruoan löytäminen oli vähän vaikeaa, mikä yllätti. Useimmissa turistimestoissa kusetetaan turistia aivan 6-0, tietysti sekaan mahtuu varmasti helmiäkin. Me tykättiin Colosseumin läheltä (fori imperialia ylös päin, eka katu oikealle, kauempana kadulla myös metro) Via Cavourista, siellä oli koko reissun lemppariravintola La Base (http://www.labaseristorante.it/english/), jossa juteltiin roomalaisten vanhojen setien kanssa jotka ylisti paikkaa. No ne tietysti lähti valkosella avomersulla siitä illan päätteeks pois, mutta ei se paikka ei ollut tosiaan niin kallis.. :D

    Suosittelen myös Pincion puistoa, se oli meijän nähtävyyslemppari. Tietysti Trevi, Vatikaanin aukio, Colosseum ja kumppanit, mutta kannattaa varautua (ainakin heinä-elokuun vaihteessa) jäätäviin turistimassoihin, kai ne vähän vähenee mutta tuskin katoaa. Me käytiin katsomassa nähtävyydet ja poistuttiin paikalta melko nopeasti. Keskustassa kävelee yllättävän nopeasti joka puolelle, se on sen verran pieni paikka. Puistoissa hengailu, kauppojen tsekkailu ja jäätelö oli isommassa arvossa, yllättäen kun kuumaa oli välillä +38.. :) Kivaa reissua teille!

    Ansku

    VastaaPoista
  7. Voi sun blogi on niin ihana kun kirjotat niin positiivisesti että tulee hirveen hyvä mieli kun lukee näitä postauksia :)

    VastaaPoista