tiistai 13. marraskuuta 2012

Asiaa oluesta! :D

Haha, itsekään ikinä uskonut moiseen otsikkoon sortuvani! :D

Mutta siis. Kiitos entisten naapureidemme (entisyys on tässä kohtaa vain ja ainoastaan surullista! Mä kaipaan sua, Seiska!) ansiosta Sulhon suloiseen päähän istutettiin ajatus omista hääoluista. Ja mikäs sen mukavampi tapa Sulholle todistaa aktiivisuuttaan hääjärjestelyissä kuin panna olutta!?

Joten Sulho ryhtyi tuumasta toimeen. Avuksi tuli naapurimme olutseura, joka tarjosi niin puitteet, välineet kuin roppakaupalla opastustakin oluen tekoon. Touhu oli siis kovinkin ammattimaista, eikä suinkaan mitään kotisaunassa kuplittelua! :)

Sulho sai luonnollisesti itse päättää oluiden tyypeistä ja mauista. Reseptit valikoitiin huolella ja Herra Olutmestari päätti, että pirskeissämme tarjottaisiin pale alea ja extra special bitteriä. Kaltaiselleni olutkammoksujalle homma suomennettiin näin: "vaaleeta ja tummempaa. Vähän niinku sä ja mä."

Bestman oli mukana tekemässä olutta ja kertookin tarkemmin projektista Viini-lehden blogissa. Jos jotakuta asia kiinnostaa vielä enemmän, voisin pyytää myös Sulholta omaa postausta oluenteon vaiheista ja ihanuuksista? :)

Oluille piti tietenkin keksiä nimet ja siinä kohtaa minäkin pääsin mukaan projektiin. Pohdimme ensin vakavasti sitä, että vaaleampi nimettäisiin Sulhon mukaan ja tummempi minun, mutta jotenkin tylsältä se vaikutti... Halusimme myös nimiin mukaan jonkinlaisen vinkin siitä, mistä tässä nyt oikein on kyse.

Musafriikki Morsio keksi lopulta, että oluethan nimetään biisien mukaan. Arvatkaas siis, mitä niistä tuli?! :D

Hääpäivänä saimme oluet tynnyreissään Salmi Saliin, jossa vieraat saivat niitä valutella hanoista laseihinsa. Hanoissa oli upeat etiketit, jotka Kaaso L oli askarrellut nimien pohjalta. Koetan kaivaa niistä kuvaa näytille myöhemmin...

Oluet nousivat todelliseksi hitiksi, juhlavieraat selvästi arvostivat tätä heille laadittua "mittatilausjuomaa". (Itsehän en sitä tietenkään maistanutkaan... :D Noloa!)

Oluemme pääsivät Bestmanin kautta myös Viini-lehden blogiarvioon: Olutsadon helmiä. 

Ja ne nimet? :D Noh, Whiter Shade of Pale Ale ja Extra Special Bittersweet Symphony! :D

5 kommenttia: